Mmmm..... cookies...

16. september 2024

Fælles fremtid for DAB og Lejerbo

Bestyrelserne i de almene administrationsorganisationer DAB og Lejerbo har besluttet at undersøge, om det vil give mening for de to organisationer at lægge sig sammen.

Det skal ske med henblik på at styrke både DAB og Lejerbo til fremtiden. Det er i sidste ende en beslutning, der skal træffes af de to administrationsorganisationers repræsentantskaber. Beslutningen er en fremtidssikring, der skal være med til at sørge for, at både de nuværende og kommende generationer af beboere i DAB og Lejerbo får en administration af høj kvalitet, mens administrationshonoraret ikke behøver at stige unødigt meget.

Behov for flere skuldre
Beslutningen er taget, fordi begge parter oplever et stærkt stigende behov for ressourcer til at løse opgaver, der går ud over kerneopgaverne. For eksempel på grund af nye krav til alt fra effektiviseringer, dokumentationskrav og til implementering af politiske beslutninger og administration af ny lovgivning. Mange af opgaverne kræver udvikling af digitale løsninger og nye kompetencer.

Vi ser altså ind i en fremtid, hvor der kommer meget omkostningstunge udviklingsopgaver. Og fremfor bare at skrue op for administrationshonoraret, vil bestyrelserne kigge på muligheden for at være flere om at dele udgiften. 

Samtidig vil en mulig sammenlagt administrationsorganisation kunne styrke den lokale tilstedeværelse rundt omkring i landet.

Og endelig vil det kunne fremtidssikre administrationsselskabet som en særdeles attraktiv arbejdsplads med virkelig stærke faglige miljøer.

Hvad skal der ske?
I den kommende tid skal de to bestyrelser sammen med de to direktioner undersøge mulighederne nærmere. Inden årsskiftet vil bestyrelserne træffe beslutning om, hvorvidt de vil anbefale en sammenlægning af administrationsorganisationerne DAB og Lejerbo til de respektive repræsentantskaber. Hvis det er tilfældet, vil repræsentantskaberne skulle træffe den endelige beslutning i det nye år.

Fakta
DAB administrerer 57.000 enheder fra hovedkontoret på Frederiksberg og 5 lokale kontorer. 
Lejerbo administrerer 38.000 enheder fra hovedkontoret i Valby og 8 regionale kontorer.

Kontaktpersoner

Ole Jacobsen, administrerende direktør i DAB, tlf. 20 80 40 80
Palle Adamsen, administrerende direktør i Lejerbo, tlf. 30 84 52 82